skip to Main Content

De organisatie

Algemene informatie

Het Huis van Sinterklaas Schouwen-Duiveland wordt georganiseerd door een bestuur en een werkgroep bestaande uit de Stichting Huis van Sinterklaas Schouwen-Duiveland, Stadhuismuseum Zierikzee, vrijwilligers van de jaarlijkse intochten van Sinterklaas in Burgh-Haamstede, Brouwershaven, Bruinisse, Renesse, Zierikzee en andere vrijwilligers die het sinterklaasfeest een warm hart toe dragen.

Geregistreerd onder nummer 66236894 bij de Kamer van Koophandel
Geregistreerd onder nummer 856456354 bij de belastingdienst als ANBI

Activiteitenverslag
Klik hier voor het activiteitenverslag 2022.

Het bestuur van
het huis

Voorzitter: Wim Joppe
Secretaris: Jacqueline Pronk-Wolders
Penningmeester: Mark van der Veen
Bestuurslid werkgroep: Esther Horst-Glerum
Bestuurslid Stadhuismuseum: Albert Scheffers
Het bestuur ontvangt voor haar activiteiten geen vergoeding.

Doelstelling van
Het huis

De stichting heeft als doel het organiseren van het jaarlijkse evenement: “Het Huis van Sinterklaas” in het Stadhuismuseum van Zierikzee, Gemeente Schouwen-Duiveland en al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Tot dit doel behoort niet het doen van uitkeringen aan de oprichter of aan hen die deel uitmaken van organen van de stichting.

Het evenement het
Huis van Sint

Het evenement wordt georganiseerd in de gebouwen van het Stadhuismuseum van Zierikzee. In het museum wordt het leven van Sinterklaas en zijn pieten gespeeld in een rondgang door het gebouw. Het geheel wordt ondersteund door 1 verhaallijn welke alle figuranten in hun ‘kamer’ uitvoeren. Te denken valt aan de bakkerij, de postkamer, de pietenzolder en de kamer van Sinterklaas. Snurkpiet slaapt op de gang.

Registratie van het
Huis van Sint

Huis van Sinterklaas Schouwen-Duiveland
Vondelingsplaat 69
4301 CP Zierikzee
bestuur@huisvansint.nl

Back To Top